08.06.2023 година
1564339898.swf
С
амочуствие
 2506 |  0 
Двама и в службата
Работите заедно със съпруга си или любимия човек! Как да устроите правилно отношенията си, за да можете да разделите личните от професионалните интереси? Независимо, че скептиците смятат служебните романи за губене на време, много двойки не само се запознават точно на работното място, но после се и женят. Тогава изниква въпросът как да се държите с половинката си в службата?

Правилата на играта

Обикновено на работното място клюките се разпространяват с мълниеносна бързина. При това положение трябва да бъдете сдържани и да запазите само за себе си вашите разногласия. Защото във всекидневието в един офис влюбените или съпружеската двойка винаги привличат вниманието и са обект на приказки.

Дръжте се на дистанция!

Запомнете: Дори сутринта, тръгвайки към офиса, да сте се скарали, на работното място никой не трябва да усети това и през целия ден се дръжте нормално един с друг – вежливо и доброжелателно. На събрания, съвещания, в официална обстановка отношението и обръщението един към друг трябва да бъде, както и към другите колеги – на малко име, на фамилия, в изключително официални случаи дори и на „вие”.
Запазвайки официалния тон на работното място, запазвате своеобразна маска, която вкъщи ще свалите и там отново ще се превърнете в мила, любяща, сърдита и т.н. жена.
Бъдете готови и за това, че в много фирми любовните романи не се одобряват. Не са редки случаите, когато влюбените са изправени пред избор – любов или кариера. Един от изходите е единия от двойката да напусне или да се премести в друг отдел. В много компании не допускат един от съпрузите да бъде подчинен на другия. Това може да му попречи в израстването в служебната йерархия.

Кой е по-добър?

Независимо, че вие сте съпрузи и изпитвате нежни чувства, все пак двамата сте съперници и се катерите по една и съща служебна стълбица. Ако единият расте в длъжност – това може да предизвика ревност у другия. Трябва да сте наясно всеки какво иска да постигне на професионалното поприще. И независимо, че всеки има амбициозни планове, старайте се все пак да сте един отбор. Обединете усилията си и ще постигнете много – ако работите например над някакъв проект, в лицето на половинката си може да имате например добрия икономист или юрист.

Място под слънцето!

Дори и да не сте обременени със съперничество, остава все пак и общественото мнение. Ако единият от вас е с високо положение, другият веднага е възприеман като протеже. Ако вашият съпруг е голям началник, в никакъв случай в службата не разказвайте за негови навици и не демонстрирайте привилегированото си положение. Придържайте се към правилата на офиса и изпълнявайте заповедите на „любимия” шеф. И помнете, че всяка ваша грешка дава храна за приказки – как, благодарение на съпруга ви, вие също сте се устроили добре под неговото крило.
13.12.2010 г. / Лили СТЕФАНОВА
Най-четеното в "Самочуствие"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023