08.06.2023 година
1564339898.swf
М
ода и красота
 4703 |  0 
Модата на изкуствените мигли
Най-новият метод за поставяне на изкуствени мигли е този на снопчета, използват го в почти всички по-изискани козметични салони. Изкуствените мигли, които се поставят на целите ленти вече са отживелица, а пък новите не се налага да ги скривате с очна линия.

Как да ги използвате:

Снопчетата с мигли са три различни дължини – къси, средни и дълги. Размерът им се определя от дължината на вашите естествени мигли или от ефекта, който искаме да постигнем – дълги и силно забележими мигли или близки до естествените. Миглите се поставят снопче по снопче като се започва от края на окото. От вътрешната страна се поставят най-късите след това средните мигли и отвън най-дългите. Залепват се със специално черно лепило в основата на вашите естествени мигли. Желателно е да не се подстригват, защото се изкривяват и не стоят добре. Окото трябва да гледа напред или да е затворено. Процедурата трае около 30 минути. След това може веднага да се гримирате. Ако желаете да отстраните миглите, това се прави чрез специален разтвор в салона, където са ви ги поставили. В никакъв случай не ги премахвайте сами. Веднъж поставени миглите издържат около един месец, след което е необходимо да отидете отново в салона за поддръжка. Те падат обикновено от израстването на естествените мигли.

За по-трайни мигли спазвайте следните правила:

Никога не спете по очи, за да не повредите миглите.
• Никакво механично дърпане. Ако падне някое снопче и решите сами да ги махнете, това може да направите много внимателно с тоалетно мляко, за да не откъснете естествените си мигли.
• Не бива да триете очите си с ръце.
• Не използвайте никакви почистващи лосиони и мазни кремове, иначе миглите лесно ще паднат. Грима може да отстраните много внимателно с помощта на клечка за уши.
09.03.2011 г. / Саша Маркова
Най-четеното в "Мода и красота"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023