Продукти: (за 6 порции)
• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.
Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.
В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.
Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.
Листната салата е позната отпреди хилядолетия. Според древни автори тя е един от най-старите зеленчуци. Отглеждали са я масово в Римската империя. В следващото столетие се радва на внимание и интерес ...
Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...
Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...
...изпит За да се възстановим от интелектуалното усилие и от напрежението, необходими са ни витамини от група В и мастни киселини, които изграждат нервните клетки. * Отдайте предпочитанията си ...