Диетични рецепти » Книжен кебап

 Книжен кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 4 домата
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио, докато остане на мазнина. Слагаме нарязаните на филийки лук и чушки и задушаваме.

Сипваме 1 к.ч. гореща вода и варим, докато месото омекне и остане на мазнина. Накрая прибавяме обелените и нарязани домати, сол и подправки на вкус.

Разпределяме плънката върху 4 парчета фолио и ги увиваме като бохчи. Нареждаме бохчите в тавичка, наливаме малко топла вода и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вълшебната лечебна сила на канелата

Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...

Всичко за подправките

Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...

КОЛЕДНА ТРАПЕЗА

Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...

Крушите - балсам за сърцето и бъбреците

Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...

Начало