Коколобата е за любителите на редки растения. По-подходяща е за остъклена градина. Има твърди маслиненозелени листа. С годините червените жилки стават бледокремави. При естествени условия се появяват ароматни бели цветове, а след тях – червени, подобни на грозде плодове. За съжаление растението не цъфти на закрито.
К. увифера обикновено се среща в субтпропичните райони, но рядко се гледа на закрито. Има нужда от много място – засадете я в голям съд, за да се развият добре листата й.
Тайни на успеха
Температура: Умерено топло – минимална 13°С през зимата.
Светлина: Добре осветено място, но не на пряка слънчева светлина.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна.
Влажност на въздуха: Редовно пулверизирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, през пролетта.
Размножаване: Направете стъблени резници през лятото; използвайте стимулатор за вкореняването и осигурете топлина на субстрата.
Ако забележите, че листата на кайсията са като прегорели, много вероятно е дървото да изпитва калиев глад. Това е един от овощните видове, който има най-големи изисквания към този елемент. Причината е...
Прихващането, развитието, плододаването и дълголетието на овощните дървета до голяма степен зависи от качеството на посадъчния материал. В лицензираните и контролирани от съответните органи овощни раз...
Едва ли има някой у нас, който не е свивал дрянови клончета за суровачка. Ценни са и дървесината, и плодовете на това растение. От дренките се правят вкусни компоти, сокове, конфитюри, желета. Освен...
Готварската тиквичка у нас се отглежда за ранно и средноранно полско производство. За ранните зеленчуци трябва да произведете разсад. За получаване на добра реколта е важно правилно да се подбере мяст...