Засадете ги на площите, освободени от ечемик, пшеница и ранните зеленчуци, защото те завършват своето развитие най-късно до 5-10 юли. Мястото да е добре подравнено, да има осигурена вода за поливане. След прибирането на предшественика се изорава на 25-30 см дълбочина и се бранува, а при нужда се фрезува. Два-три дни преди засаждането се полива в браздите или се дъждува. След изпръхване на почвата се наторява с фосфорни и калиеви торове, култивира се или се фрезува, набраздява се на 75 см и се засажда. Най-подходящият срок е между 20 юни и 30 юли. Обикновено между редовете се оставят 75 см, а между клубените - 25-30 см. Едновременно със засаждането се внася азотният тор.
Както показва историята на човечеството: можете да изядете всичко, което отгледате. Кактусите не са изключение. Има и отровни представители на Кактусовите, но тук ще стане дума за ядливите. И така пит...
Черната мана по пипера е разпространена навсякъде в страната. Смята се обаче, че повредите, които тази болест причинява, обикновено не водят до загиване на растенията. Причинява се от гъбата Cladospor...
Настаняването на растенията в градината е едно от отговорните начинания на стопаните. Сложете в лехите повече зърнено-бобовите култури, от които ще имате голяма полза. Градината ви не трябва да остава...
Има го навсякъде из страната и понякога нанася сериозни щети. Напада предимно вишната и черешата, но от него може да пострадат сливите, кайсиите, прасковите, ябълките, че и някои други плоди дръвчета....