• Ще съхраните по-дълго време тиквички или краставици, ако ги сложите в пластмасови торбички или емайлирани съдове и ги държите на най-долната лавица на хладилника, без да ги покривате с капак.
• За да не плесенясват краставиците, засолени в открит съд, поставете отгоре нарязани късчета хрян.
• Солените краставички ще бъдат по-вкусни и ще издържат по-дълго, ако прибавите към маринатата малко горчица.
• Доматите и чушките се запазват по-дълго, ако са сложени в кошница, закачена в затъмнено проветриво помещение.
• Зелените краставици могат да се запазят свежи няколко дни, ако държите ¾ от опашките им потопени във вода. Водата трябва да се сменя всеки ден.
• Маслините имат по-приятен вкус, ако ги съхранявате в растително масло, към което сте добавили нарязан магданоз и парченце лимон. Преди да сложете маслините в буркана, добре е да ги попарите с топла вода, за да изглеждат по-красиви.
• За да съхранете по-дълго киселото зеле, прехвърлете в стъклени буркани и го залейте с растително масло, така че да се получи два пръста пласт над повърхността на зелето.
• За по-дълго съхранение на картофи се препоръчва да купувате от късните сортове. Наредете ги в дървени или картонени кутии с отвори и ги съхранявайте в сухо помещение при температура 3-5 градуса.
Лозата се напада от няколко вида акари, сред които най-честия е жълтият. Има го навсякъде из страната ни, където с отглеждат лози. Понякога пораженията от него са много чувствителни. С напредването на...
Разсадът за ранните краставици вече е готов и те трябва да се засадят на постоянното им място. Стъклената оранжерия е предварително подготвена. Най-важното е да се осигури добре действащо отопление и...
Още в началото на май времето се затопля до толкова, че краставиците може да се засяват или засаждат, ако е отгледан разсад, почти навсякъде из сраната. Обикновено схемата на засаждането (засяването) ...
Летният чесън се засажда още преди да е настъпила календарната пролет, през март, а даже и в края на февруари, стига времето да позволява. Почвата трябва да е обработена дълбоко през есента. Сега оста...