В много райони от страната е налице висока честота на разпространение на стомашно – чревни инфекции, протичащи с гадене, повръщане, разстройство и чувство за стомашен дискомфорт. От полза в подобни случаи ще бъде няколкократното дневно изпиване, на гладно, на по 12 – 15 капки клеева тинктура с чесън. Прополисът и чесънът са богати на вещества със силно противовъзпалително и директно противомикробно действие. При стомашно – чревни проблеми фитотерапевтите препоръчват за пиене чай Гастро Фитолек. Съдържащите се в него корени от джинджифил и сладник, листа от мента и папая, стръкове от жълт кантарион, цветове от лайка и невен и плодове от анасон са богати на вещества с ептелотоничен, противовъзпалителен, болкоуспокояващ и силен противомикробен ефект. За увеличаване на лечебния ефект на чая ще допринесе прибавянето към него на лимонов сок. Ако към края на седмицата се почувствате уморени, сънливи и с понижен жизнен тонус, причина за това ваше състояние може да бъде въздействието върху нервната ви система на луната, преминаваща през фаза новолуние. Добър енергизиращ ефект в подобни случаи упражняват умерените по времетраене и интензивност физически натоварвания, особено ако са последвани от контрастен душ на тялото. За повишаване на тонуса ще допринесе и приемането на хранителни добавки или чайове, съдържащи гинко билоба, елеутерокок, бабини зъбки, жен шен и др.
На празничните трапези особено внимателни с вида и количеството на консумираните храни трябва да бъдат хората с язва и други заболявания на стомашно-чревната система. Съществено място в профилактиката...
Един килограм пресен цветен мед, събран през пролетта, се оставя да ври (заедно с буркана) във водна баня, докато стане съвсем течен. После в меда се изсипва половин килограм орехово брашно. Разбърква...
През периода е възможно да има известно влошаване на здравето при страдащи от хроничен и често повтарящ се цистит. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване заема ежедневното из...
Моля, обяснете защо се смята, че използването на мазнината за повторно приготвяне и пържене е вредна. В. Ил. на 48 г. от Сл. Въпросът ви е уместен от гледна точка на здравето- в личното домакин...