По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащите от исхемична болест на сърцето. Важно за сърдечно болните е да ограничат евентуални по-големи физически и психо-емоционални напотавравия и да се придържат към диета, бедна на животински мазнини, на готварска сол и на съдържащи кофеин напитки. Трябва да се ограничават също така и захарта и тестените изделия. На сърдечно болните фитотерапевтите препоръчват приемането на хранителни добавки, съдържащи екстракт от гъбата Рейши. Той е богат на вещества, които спомагат за нормализиране на високия кръвен холестерол и за подобряване на сърдечно-съдовата дейност. От полза ще бъде и двукратното дневно изпиване на по 10 капки от спиртен извлек от мумийо, поради богатството му на вещества с кардиотоничен, антиоксидантен и общоукрепващ ефект. Използвайте свободното време през периода за активиране на двигателния режим и за разходки в парка или планината. Умерените по времетраене и интензивност физически натоварвания и контактите с природата премахват стреса и лошото настроение така, както това не може да направи нито едно лекарство. От физиологична гледна точка, най-полезни за човешкия организъм са т.нар. циклични аеробни физически натоварвания, при които се осъществяват еднотипни повтаряеми движения. Към тях спадат ходенето, багането, карането на колело или велоергометър, плуването, изкачването и слизането по стълби и др.
Оказва се, че букетче цветя, набрани в гората или на ливадата, могат да изгонят по чудодеен начин болките от ишиас, артрит и радикулит. Рецепта 1 Приготвя се букет от горски цветя, размесен ...
Широколистият жиловлек е добре известно многогодишно тревисто растение. Среща се в дворовете, по влажните ливади, по горските пътеки, около жилищните домове. Най-често ще го намерите край селските път...
През зимата постоянно боледувам от простудни заболявания (грип, ангина – минимум по 3 пъти през сезона, като неразположението ми продължава по цяла седмица). В такъв случай има ли опасност, ако забрем...
Изобилието на пазара на свежи листни зеленчуци увеличава риска да получим нитратно натравяне, ако тези зеленчуци не са били третирани по най-подходящия начин. Такова натравяне можем да избегнем ако пр...