01.02.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 2604 |  0 
Фън Шуй за стайните растения
При избора на стайни растения на първо място се ориентирайте по собственото си чувство. Някои на пръв поглед безобидни растения могат да събират енергията ви и дори да предизвикват различни заболявания. Затова, ако при покупката на стайно растение нещо не ви хареса, то по-добре да се откажете от него. Помнете, че най-често енергийни вампири са екзотичните растения.

Старайте се в дома ви винаги да има свежи цветя. Особено в гостната. Специалистите по Фън Шуй са уверени, че разположените в тази зона цветя внасят в дома късмет и богатство. Но ако цветята започнат да увяхват, най-добре е да се избавите от тях. Бодливите растения е най-добре да не бъдат в дома ви, особено в спалнята. Те обикновено стават причина за караници и скандали между мъжа и жената.
Ако сте решили да измените нещо в живота си, си вземете теменужка. Тези цветя ни правят по-открити, придават ни допълнителна сила и помагат в началото на нови дела. Освен това теменужките ни избавят от нерешителността и прекомерната срамежливост.
В дома ви задължително трябва да има фикус. Това растение гаси излишната агресивност в членовете на семейството и ни настройва на позитивна вълна. А бръшлянът може да ни помогне да се избавим от завистливите погледи на съседите.
Лимоновото дърво е лечител, според специалистите по Фън Шуй. Ако някои от членовете на семейството е заболял, то трябва да поставите лимон в стаята. Ще видите, че болният скоро ще се поправи. Подобно действие има и алоето.
Имайте предвид, че растенията, отгледани като бонсай, могат да донесат в дома ви много неприятности. Спреният растеж затруднява притока на нова енергия в жилището, заради което в семейството започват неприятности. Самотните жени е най-добре да не поставят растения в спалнята си. Вместо това могат да поставят един съд с нар. Нарът от древни времена се явява символ на плодородието и затова се смята за едно от основните растения, които могат да ни помогнат със зачатието.
17.10.2016 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА
Най-четеното в "Рецепти за дома"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023