23.03.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 12284 |  0 
ДЕКОРАТИВНИТЕ ЛЕПЕНКИ
Възможност за светкавична промяна в интериора
Цветята са неотменна част от нашия дом и неговата украса. Става дума не само за живи цветя, а и за цветни шарки, орнаменти, рисунки и фотографии, които в последно време присъстват практически във всички елементи на интериора. Тапети, керамични плочки, пластмасови панели, ламинат - навсякъде може да се срещнат изображения на цветя. Много актуални са и шаблоните с флористични мотиви, които служат за декорация на боядисани стени. Цветните композиции създават комфорт във всяка стая, радват очите и подобряват настроението. Такъв елемент на декора могат да бъдат фрагменти от тапети, акуратно изрязани и залепени на стената, специални лепенки с цветни рисунки или арт панели.
Сред многообразието от варианти може да изберете рисунка, изпълнена в класически стил, стил кънтри или просто персонаж от детски приказки. Например пано от колекцията “Диви рози” демонстрира традиционен цветен декор, който никога не излиза от мода. Събрани в букет пурпурно-виолетови диви рози, съчетани с пърхащи пеперуди, преобразяват интериора в спалнята до неузнаваемост. А очарованието на едроцветните макове във вид на леко акварелно изображение придават на всяка стая особена изисканост.
За любителите на декорации в кънтри стил подхожда пано тип “Пролетен букет”. Цветя в приглушени тонове от едноименна картина на известен художник пък изпълват интериора с дух на благородство и хармония. Да се съхрани целостта и завършеността на композицията позволява бордюр с подбрани в същия стил декоративни елементи.
Друг плюс на паното с цветни рисунки е способността му умело да прикрие нежелани нюанси или дефекти в интериора.
С цветни орнаменти може да оформите както цялата стена, така и само част от нея. Не забравяйте обаче че ключовият тон на цветната декорация задължително трябва да повтаря в детайли интериора и да контрастира с основния цвят на стените. С помощта на елементи от арт панели може да декорирате помещението, като използвате едни и същи мотиви, но в различни варианти. При това е най-добре щорите, пердетата и покривките на мебелите да бъдат еднотонни и да се съчетават по цвят с паното, бордюра или декора. Този начин позволява зрително да се балансира помещението, да се успокой буйството на цветята в арт панелите и да се придаде елегантност на интериора.
28.12.2010 г. / Мария ПЕТРОВА
Най-четеното в "Рецепти за дома"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023