31.01.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 6636 |  0 
Плосък екран в хола
Закачен на стената като картина, плоският екран на телевизора в хола губи своята привлекателност, ако е зле поставен. Не игнорирайте нашите съвети!

Инсталирайте екрана на подходяща височина

Ставайки все по-големи, екраните изискват минимум отстъп, за да изглеждат като картини. Според специалистите, не по-малко от 4 пъти от собствената им височина за стандартен модел и три пъти за модел HD. Не поставяйте екрана срещу прозорец: светлинните отблясъци рискуват да създадат затруднения.

Доброто обкръжение

Оставете плоския екран да властва в средата на бяла стена. Ако излъчваните картини създават ефекта му при работа, когато телевизорът е изключен, той ще бъде само едно черно табло. Обкръжете го с етажерки, предмети, картини..., за да привлича погледа. Не се колебайте да използвате цвят, в това число и върху стената, на която е закачен. Поиграйте си с картините и етажерките, за да създадете геометрична композиция, в която екранът да е интегриран.

Осветяване, но без отблясъци

За предпазване на погледа и за да не се уморяват очите, препоръчително е да не се подлагате на отблясващите феномени, които се получават при гледане на телевизия в пълен мрак. Трябва да осигурите място за индиректно осветление. Разположете едно осветително тяло - например лампион, в ъгъла, на място, което няма да дава отблясъци върху екрана.

И още нещо

Холът трябва да е достатъчно приветлив и удобен. Канапето и фотьойлите, поставени под ъгъл спрямо екрана, малки масички и табуретки - всичко това осигурява удобство не само за гледането на телевизия, но и да бъде наистина елегантен кът за приятни разговори и общуване.
10.05.2011 г. / арх. Таня Иванова
Най-четеното в "Рецепти за дома"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023