Кулинарни рецепти » Салата от аспержи със зелен фасул

 Салата от аспержи със зелен фасул

Продукти:

• 400 г аспержи
• 500 г зелен фасул
• 2-3 с.л. оцет
• 3-4 с.л. олио
• 200 г майонеза
• 1-2 домата
• 1-2 твърдо сварени яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме аспержите, завързваме ги на снопче и ги сваряваме в подсолена вода. След това ги изваждаме, като внимаваме да не се начупят и ги подреждаме в средата на голяма елипсовидна чиния.

Почистваме боба, нарязваме чушките му на ивици по дължина и също го сваряваме в подсолена вода.

Оставяме сварения боб да се отцеди и го поливаме с оцета, който заедно с олиото сме разбили до побеляване. Поръсваме го с 2 с.л. ситно нарязан магданоз и внимателно разбъркваме.

Подреждаме боба от двете страни на аспержите. Разбиваме майонезата, заливаме с нея аспержите, а отгоре поръсваме правилни ивици ситно нарязан магданоз.

Украсяваме салатата с резенчета червени домати и кръгчета твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало