Кулинарни рецепти » Карловска разядка

 Карловска разядка

Продукти:

• 200 г сирене
• 1 кафена чаша олио
• 1 филия бял хляб
• 60-70 г орехови ядки
• 1 глава чесън

Начин на приготвяне:

Настъргваме или натрошаваме сиренето.

Счукваме чесъна заедно със солта и го смесваме със смлените орехи. Разбиваме енергично, като постепенно смесваме с олиото и накиснатия и отцеден хляб.

Накрая прибавяме сиренето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало