Кулинарни рецепти » Бобен хайвер

 Бобен хайвер

Продукти:

• 200 г сварен и пасиран боб
• 1 голяма глава лук
• 100 мл зехтин
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер
• маслини и магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Настъргваме на ситно ренде лука и го смесваме с пасирания боб.

Докато пюрето е още топло, подправяме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок. Разбъркваме хубаво и украсяваме с магданоз и маслини.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало