Кулинарни рецепти » Пастет от бакла

 Пастет от бакла

Продукти:

• 300 г суха бакла
• 2 глави лук
• 1 стрък целина
• 1 картоф
• 5 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме баклата за една нощ в студена вода, изплакваме я и отцеждаме. Слагаме я в подсолена вода и прибавяме ситно нарязаните картоф, лук и целина.

Наливаме вода и варим 2 часа на умерен огън. После посоляваме, наливаме половината зехтин и пасираме до гладка смес.

Загряваме останалия зехтин, изсипваме баклата и готвим 4-5 мин. Поднасяме пастета, гарниран със сварен спанак и поръсен с лют червен пипел.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало