Кулинарни рецепти » Чорба от пресен лук

 Чорба от пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 връзки пресен лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. ориз
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го пускаме в 1 л вряща вода. Посоляваме на вкус и прибавяме олиото.

След 5-6 мин слагаме ориза. Варим още 20 мин на умерен огън. Отдръпваме в края на огъня и застройваме с киселото мляко.

Преди да поднесем, поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало