Кулинарни рецепти » Вегетарианска супа с топчета

 Вегетарианска супа с топчета

Продукти: (за 4 порции)

• 1 връзка корени за супа
• 1 картоф
• 1 с.л. ориз
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. галета /или брашно/
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 2 яйца
• 5 ч.ч. зеленчукова отвара
• лимонов сок
• черен пипер
• магданоз
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно корените за супа и картофа. Заливаме ги със зеленчуковата отвара и ги кипваме. Прибавяме ориза и ким и сол на вкус. Варим на умерен огън, докато омекнат.
Прецеждаме без да ги претриваме и ги оставяме да изстинат.

Прибавяме гриса и 1 яйце. Омесваме сместа и ако е много мека, прибавяме галета. От сместа оформяме топчета, които овалваме в брашното и сваряваме в част от бульона / държим ги в бульона до сервирането/.

Застройваме останалия бульон с второто яйце, разбито с киселото мляко, посоляваме, подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Разпределяме топчетата по чиниите за сервиране и заливаме с бульона. Преди поднасяне подправяме с черен пипер и лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало