Кулинарни рецепти » Супа от зрял фасул с гъби

 Супа от зрял фасул с гъби

Продукти:

• 200 г зрял фасул
• 200 г пресни гъби
• 1 червена пиперка
• 1 зелена пиперка
• 3 моркова
• 2 домата
• 1 глава лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 стръкче чубрица
• девесил, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук и моркови, а след десетина минути – нарязаните на малки парченца чушки и домати.

Нарязваме гъбите на филийки и ги запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме червения пипер и брашното и разбъркваме. Разреждаме запръжката с малко бобена отвара и я сипваме в супата.

Слагаме клончето чубрица, захлупваме и варим още 15 минути. Към края на варенето отстраняваме чубрицата, опитваме на сол и поръсваме с наситнените девесил и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало