Кулинарни рецепти » Гарнирани яйца

 Гарнирани яйца

Продукти:

• 5 яйца
• 100 г шунка
• 100 г телешки салам
• 100 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 малка опаковка майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10 мин във вряща вода, а след това ги слагаме в студена, за да изстинат. Обелваме ги и изрязваме края на заострената им част. Разрязваме ги напречно на две части. Нареждаме ги изправени в плоска чиния и ги посоляваме.

Нарязваме шунката, салама, пушеното сирене и домата на кръгчета. Всяко яйце гарнираме отгоре с едно кръгче по избор.

Доматите посоляваме, а върху останалите продукти слагаме по 1 ч.л. майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало