Кулинарни рецепти » Форшмак от риба, ябълки, яйце и лук

 Форшмак от риба, ябълки, яйце и лук

Продукти:

• 500 г солена риба
• 1-2 глави лук
• 1-2 ябълки
• 1 яйце
• 1 щипка захар
• 8 зелени маслини
• 4 стръка магданоз
• лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я прекарваме през месомелачка заедно с лука, нарязан на ситно.

Настъргваме на ренде киселата ябълка и прибавяме захар, за да убием киселината.

Смесваме с рибата, подправяме с лимонов сок и украсяваме със ситно нарязаното яйце, маслините на ивички и магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало