Кулинарни рецепти » Домашен ордьовър

 Домашен ордьовър

Продукти:

• 8 с.л. кьопоолу
• 8 с.л. ситно нарязана сурова туршия
• 4 твърдо сварени яйца
• 2 глави лук
• 16 маслини
• 4 резенчета сирене
• 4 резенчета кашкавал
• 8 мънички рибки от консерва /цаца, аншоа или др./
• 4 филийки колбас или шунка

Начин на приготвяне:

Приготвяме поотделно всяка порция, като разпределяме кьопоолуто в средата на 4 чинийки, а наоколо като венец подреждаме ситно нарязаната туршия, смесена със ситно нарязания лук и поръсена с олио.

Около венеца подреждаме почистените от семките маслини, разрязани на половинки, а върху венеца нареждаме последователно парченцата сирене, резенче от колбаса, резенче от яйцата, парченце от кашкавала, рибка и т.н.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало