Кулинарни рецепти » Смесен ордьовър

 Смесен ордьовър

Продукти:

• 500 г картофи
• 6-7 с.л. майонеза
• 1 маринована камба
• 2-3 кисели краставички
• 200 г печено месо
• 50 г кашкавал
• 50 г сирене
• 2 глави лук
• 5-6 твърдо сварени яйца
• 200 г шпеков салам
• 2 сарфалада
• 3-4 мариновани моркова
• 6-8 гъбки
• зелена салата
• лимонов сок, олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, нарязваме ги на кубчета, поръсваме с черен пипер и ги смесваме с нарязания на тънки ивици лук и майонезата.

Оформяме картофите на купчинка по средата на широко плитко блюдо, а на върха на купчинката слагаме камбата, която сме напълнили с нарязан на кубчета кашкавал и натрошено сирене.

Около картофената купчинка нареждаме на венци нарязаните на филийки месо, яйца, салам и сарфалади. Гарнираме ордьовъра с гъбки, кисели краставички, зелена салата и моркови.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало