Кулинарни рецепти » Сардели с ябълки

 Сардели с ябълки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг сардели, без глави
• 2-3 големи ябълки
• 1 белтък
• 50 г царевично брашно
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 150 мл зеленчуков бульон
• 4 стръка пресен естрагон
• 2 с.л. студена вода
• 50 мл олио
• 1 щипка карамфил
• 3 с.л. ябълково вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на резенчета. Почистваме и измиваме сарделите. Във всяка сардела слагаме по малко естрагон.

Разбъркваме леко белтъка и водата, топим сарделите в получената смес, после в царевичното брашно (може и галета) и ги изпържваме от двете страни до златисто. Изваждаме рибата и я оставяме на топло.

По същия начин изпържваме и ябълковите резени и оставяме и тях на топло. Слагаме в тигана захарта, карамфила, виното и бульона, подправяме със сол и черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня.

В подходящ съд подреждаме сарделите и ябълковите резени. Заливаме ги с приготвения сос и украсяваме с естрагон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало