Кулинарни рецепти » Кюфтета от лапад

 Кюфтета от лапад

Продукти:

• 1 кг лапад
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 150 г сирене
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и яйца за паниране
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме лапада (не много ситно). Задушаваме го в собствената му вода, докато омекне, след което го сваляме от огъня и пасираме.

Прибавяме ситно нарязания лук, сварените и намачкани картофи, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре, като прибавяме по малко галета.

После оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно, потапяме в яйца и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало