Кулинарни рецепти » Картофи с гъбено рагу

 Картофи с гъбено рагу

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг картофи
• 750 г печурки
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 зърна карамфил
• 8 зърна черен пипер
• 3 с.л. краве масло
• 4 с.л. сухо бяло вино
• 125 мл сметана
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици. Нарязваме гъбите на филийки и ги поръсваме с лимоновия сок. Лука и чесъна нарязваме на ситно, а подправките счукваме в хаванче.

На умерен котлон стопяваме 1 с.л. масло и задушаваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме гъбите, засилваме котлона и пържим, докато поруменеят.

Наливаме виното и разбитата сметана, отново намаляваме котлона, прибавяме счуканите подправки и възвираме сместа. Оставяме върху изключения топъл котлон.

Загряваме друг котлон и в останалото масло изпържваме картофите. Посоляваме, наръсваме с копъра и заливаме с гъбеното рагу.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало