Кулинарни рецепти » Каша от карфиол

 Каша от карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави карфиол
• 60 г краве масло
• 3-4 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• лимонов сок, копър, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме карфиола с кипяща подсолена вода, която изцеждаме след 10 мин. Заливаме с топла подсолена вода, прибавяме олиото и варим на тих огън, докато омекне. Отрязваме цветчетата, а останалата част претриваме на пюре.

Прибавяме малко от бульона, в който сме варили карфиола, няколко капки лимонов сок и сол на вкус. Оставяме да заври и пускаме в него брашното, което сме омесили на топка заедно с маслото. След 10 мин прибавяме отрязаните цветчета.

Захлупваме ястието и го оставяме да ври още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме кашата, поръсена със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало