Кулинарни рецепти » Каша от лук

 Каша от лук

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме леко препеченото брашно и също го запържваме.

Когато брашното стане златисто, разреждаме с 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, подкиселяваме с оцета и поръсваме ситно нарязан джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало