Кулинарни рецепти » Троянска манджа

 Троянска манджа

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г лапад
• 250 г киселец
• 400 г извара
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лапада и киселеца на дребно. Задушаваме в сгорешеното олио ситно нарязания и леко посолен лук.

Прибавяме киселеца и лапада, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Варим на умерен огън, докато листата започнат да омекват.

Прибавяме изварата и разбитите яйца. Посоляваме и бъркаме, докато яйцата се пресекат, след което отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало