Кулинарни рецепти » Гъби по молдовски

 Гъби по молдовски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг гъби
• 1/3 ч, ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и обелваме гъбите, след което ги слагаме за 10 мин в подкиселена вода. Изплакваме ги със студена вода и ги пускаме за 5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме от водата, охлаждаме леко и нарязваме.

Така приготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме солта, черния пипер, дафиновите листа и задушаваме ястието, докато водата се изпари напълно.

Добавяме ситно нарязания и запържен в маслото лук, задушаваме 5 мин и наливаме сметаната. Задушаваме ястието още 5-6 мин на слаб огън. Поръсваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало