Кулинарни рецепти » Качамак Пастицада от Сардиния

 Качамак Пастицада от Сардиния

Продукти:

• 2 ч.ч. царевично брашно
• 6 ч.ч. вода
• 1 кг спанак
• 4 смлени филета от аншоа
• 4 скилидки чесън
• 200 г сирене
• половин пакетче краве масло
• черен и червен пипер
• девесил, олио, сол

Начин на приготвяне:

Във врящата подсолена вода, като бъркаме непрекъснато, постепенно изсипваме царевичното брашно. Варим, докато кашата започне да се отделя от стените на съда (около 50 минути).

Разточваме върху плоскост с дебелина 1 см. Когато изстине, качамакът се стяга и тогава го нарязваме на квадрати (по 15 см), които запичаме на скара, докато хванат коричка.

Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко олио заедно със счукания чесън, девесила, черния и червения пипер и смляната риба. Разстиламе сместа върху половината от квадратите и покриваме с останалите, така че да се получат сандвичи.

Сервираме като ги поливаме с разтопено масло, оцветено с червен пипер, а отгоре слагаме натрошено сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало