Кулинарни рецепти » Зрял фасул с гъби и маслини

 Зрял фасул с гъби и маслини

Продукти:

• 300 г шарен боб
• 250 г пресни гъби
• 150 г черни маслини без костилки
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 сушени доматчета
• 6 с.л. зехтин
• 5-6 стръкчета магданоз
• 1-2 листа от целина
• 1 ч.л. стрита мащерка
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и наливаме 2 л нова вода. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Варим до омекване.

Накисваме доматчетата в 1 ч.ч. отвара от фасула. Изчакваме 1 час, за да набъбнат. После ги нарязваме дребно, а бульона сипваме при боба.

Нарязваме гъбите на филийки и ги запържваме в силно сгорещената мазнина. Прибавяме сушените домати и също ги позапържваме. После сипваме запръжката при фасула заедно с наряните на парченца маслини. Посоляваме и готвим още 30 мин.

Накрая поръсваме с наситнените магданоз и листа от целина, мащерката и кимион на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало