Кулинарни рецепти » Кисели патладжани

 Кисели патладжани

Продукти:

• 5 патладжана
• 2-3 с.л. брашно
• 3 глави лук
• 1 к. ч. оцет
• 1 с. л. мед
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и оставяме да престоят 1 час. Овалваме ги в брашно, изпържваме и нареждаме в плитка тенджера.

Нарязваме лука на кръгчета, посоляваме го и изпържваме. Подреждаме лука върху патладжаните. Заливаме с оцета, размесен с 1 к. ч. вода и меда. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало