Кулинарни рецепти » Зимни лозови сарми

 Зимни лозови сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 1 консерва лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус.

Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми.

Покриваме дъното на широка тенджера с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало