Кулинарни рецепти » Зеленчуков пай

 Зеленчуков пай

Продукти:

• 800 г картофи
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• сол

За плънката:

• 1 патладжан
• 2 моркова
• 2 червени чушки
• 2 картофа
• 2 домата
• 10 с.л. гъбен сос
• 5 с.л. нарязани и изпържени гъби
• 10 с.л. тиквени семена
• 10 с.л. сирене
• 5 с.л. грах от консерва
• 5 с.л. царевица от консерва
• 5 резенчета пушено сирене
• подправки

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме на пюре.

Омесваме тесто от картофите, яйцата, олиото, брашното и сол на вкус. Разстиламе го в правоъгълна тава.

Отгоре разпределяме сварените и нарязани на колелца моркови. Поръсваме счуканите тиквени семена. Поливаме с готовия гъбен сос. Разстиламе нарязаните на ситно чушки и изпържените на пръчици картофи. Покриваме с изпържените патладжани и доматите на филийки. Отгоре поръсваме настърганото сирене и риган и босилек на вкус.

Покриваме с фолио и изпичаме в умерена фурна. Десет минути преди да извадим, слагаме колелца от пушено сирене и зрънцата от грах и царевица. Сервираме пая топъл, нарязан на квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало