Кулинарни рецепти » Картофи плакия

 Картофи плакия

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 8 с.л. олио
• 2 моркова
• 1 главичка лук
• 1 парче целина
• 4 домата
• 5 скилидки чесън
• половин лимон
• черен пипер, магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, целината и морковите на дребно и ги задушаваме в мазнината и малко вода до омекване.

Обелваме картофите и ги нарязваме на средно дебели кръгчета.

Смезваме задушените зеленчуци с картофите, посоляваме, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от доматите и полукръчета от лимона, на който сме обелили кората.

Заливаме ястието с малко гореща вода, поръсваме със смес от нарязаните на кръгчета скилидки чесън и част от дребно нарязаните магданоз и копър.

Печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с останалата част от копъра и магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало