Кулинарни рецепти » Манастирска яхния с вино

 Манастирска яхния с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г маслини
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 200 г арпадджик
• 200 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 4 картофа
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. вино
• 8-10 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука, моркова и целината и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме целите главички арпаджик, ситно нарязаните гъби, зърната черен пипер и маслините, които сме изкиснали във вода, за да се обезсолят. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.

Когато зеленчукът омекне, прибавяме ориза, нарязаните на кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Варим още 5-6 минути, след което изсипваме ястието в тавичка и го запичаме на слаба фурна.

След като извадим яхнията от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало