Кулинарни рецепти » Мусака с кисело зеле

 Мусака с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 к.ч. мазнина
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• зелев сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ивици зелката и я задушаваме до омекване в мазнината и малко зелев сок.

Сваряваме ориза в 1 1/2 ч.ч. подсолена вода, след което го поръсваме с настъргания кашкавал, магданоза, черен пипер на вкус и разбъркваме.

В намаслена тавичка слагаме половината от зелето, върху нея разстиламе ориза, а отгоре покриваме с останалото зеле.

Заливаме мусаката със яйцата, разбити в млякото и печем до зачервяване в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало