Кулинарни рецепти » Печиво с чипс

 Печиво с чипс

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг домати
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. кетчуп
• 175 г настърган кашкавал
• 2 пакета чипс
• 1ч.л. захар
• черен пипер, риган
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Попарените домати обелваме и наситняваме.

Наситняваме лука и чесъна и ги пържим в сгорещеното олио. Прибавяме доматите, подправяме със захар, сол и черен пипер, сипваме кетчупа и готвим 10 мин, докато водата от доматите поизври. Нарязваме яйцата на филийки.

В намаслена тавичка редим пласт чипс, поливаме с домати, наръсваме с кашкавал и подреждаме пласт яйца. Така постъпваме, докато изчерпим продуктите. Последният пласт трябва да е доматен.

Поръсваме с кашкавал и печем в 20 мин в силна фурна. Малко преди да извадим печивото от фурната поръсваме със зелените подправки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало