Кулинарни рецепти » Постна магданозлия

 Постна магданозлия

Продукти: (за 5-6 порции)

• 6 връзки магданоз
• 300 г пресен лук
• 200 г домати
• 1 пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• галета, копър, сол

Начин на приготвяне:

В част от маслото задушаваме заедно наситнените лук и магданоз. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати, наситнения копър, половината настърган кашкавал и сол. Разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка.

Разбиваме яйцата с прясното мляко и малко сол. Заливаме ястието и поръсваме с галетата и с останалия кашкавал. Отгоре разпределяме люспи масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало