Кулинарни рецепти » Спаначено руло с топено сирене

 Спаначено руло с топено сирене

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг спанак
• 3 с.л. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол, черен пипер

За плънката:

• 350 г топено сирене
• 1/2 ч.л. чесън на прах
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• 4 с.л. кисело мляко
• 2 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Бланшираме спанака в кипяща подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на ситно. Разбъркваме го добре със суровите жълтъци, киселото мляко и подправките. Разбиваме белтъците на твърд сняг и лъжица по лъжица ги прибавяме в спаначената смес. Объркваме много добре.

Застиламе дъното и стените на продълговата тавичка с намаслена готварска хартия и разпределяме спанака на равномерен пласт. Печем 15-20 мин на 200°С.

Смесваме всички продукти за плънката като настъргваме на едро ренде топеното сирене. Прехвърляме спаначената кора върху друга пергаментова хартия, бързо разстиламе плънката и завиваме на стегнато руло. Слагаме отново във фурната и подгряваме 3-4 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало