Кулинарни рецепти » Чушки и домати на фурна

 Чушки и домати на фурна

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г чушки
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги нарязваме на по-едри парченца.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио и 1-2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните и оваляни в брашното чушки. Задушаваме до изпаряване на течността. Прибавяме обелените и настъргани домати и поръсваме червения пипер. Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.

Заливаме със смес от млякото, яйцата и натрошеното сирене. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, разпръскваме отгоре настърганото на люспи масло и печем в умерена фурна, докато стегне заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало