Кулинарни рецепти » Месеница със спанак и сирене

 Месеница със спанак и сирене

Продукти: (за 5 порции)

• 3 ч.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. вода
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. олио
• 15 г мая
• 1/2 ч.л. бакпулвер или сода бикарбонат
• сол

За сместа:

• 500 г спанак
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 2 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 яйце
• 5 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 100 г кашкавал
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Разреждаме млякото с водата и леко загряваме. Прибавяме натрошената мая и бъркаме до разтварянето й.

Смесваме брашното с бакпулвера и солта.

От брашното, млякото и олиото замесваме тесто, което разточваме на дебела кора, слагаме в тавичка, изчакваме около 15 мин да втаса и леко го запичаме във фурната.

Нарязваме на ситно спанака. Задушаваме го в олиото до омекване и оставяме да изстине. След това разбъркваме спанака с доматеното пюре, натрошеното сирене, яйцата и ситно нарязания джоджен.

Посоляваме на вкус и изсипваме сместа върху леко запеченото тесто. Покриваме с филийки от обелените домати и парченца от маслото, поръсваме с настъргания на едро ренде кашкавал. Допичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало