Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и гъби

 Пълнени чушки с ориз и гъби

Продукти:

• 12 широки чушки за пълнене
• 1 ч.ч. ориз
• 10-12 гъби печурки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 4 домата
• черен пипер, магданоз и сол

Начин на приготвяне:

Чушките почистваме от дръжките и семето. Лука и гъбите задушаваме с 3 с.л. олио и щипка сол. Добавяме ориза и след 3-4 минути заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме на тих огън, докато оризът поеме течността. Прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Напълваме чушките със сместа, подреждаме ги плътно една до друга и заливаме с настърганите домати и останалото олио. Доливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода.

Ястието покриваме с алуминиево фолио и печем на умерена фурна.

Автор: Пенка Чапанова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало