Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с боб и маслини

 Пълнени чушки с боб и маслини

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г сварен фасул
• 3-4 глави лук
• 10-15 маслини без костилките
• 2 моркова
• 6-7 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• сол, черен и червен пипер
• магданоз, джоджен
• сухи или замразени червени чушки

Начин на приготвяне:

Попарваме чушките с вряла вода и им изчистваме семките.

Задушаваме в сгорещеното олио нарязаните на ситно лук и чесън, прибавяме наситнените моркови, пържим и тях 2-3 мин и слагаме фасула в тигана. Пържим и него 3-4 мин.

Слагаме наситнените маслини, подправките, размитото в малко вода доматено пюре и клокваме всичко.

С тази смес, като поизстине, пълним чушките, нареждаме ги в намаслена тавичка, наливаме малко олио и вода и печем в умерена фурна. Готовото ястие поръсваме обилно с магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало