Кулинарни рецепти » Паприкаш по селски

 Паприкаш по селски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 3-4 големи картофа
• 4-5 чушки
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5-6 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно нарязаните моркови. Когато омекнат, сипваме брашното и също го позапържваме.

Поръсваме червения пипер и наливаме гореща вода. Щом заври, добавяме нарязаните на ивички чушки и нарязаните на колелца картофи. Посоляваме и готвим на умерен огън.

Когато паприкашът е почти готов, сипваме ситно нарязаните домати. Прехвърляме ястието в тавичка и запичаме. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало