Кулинарни рецепти » Плакия от гъби по котленски

 Плакия от гъби по котленски

Продукти:

• 1 кг пресни печурки
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 10-12 скилидки чесън
• 1 лимон
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на парченца и ги задушаваме до омекване в олиото и малко вода. Прибавяме морковите, целината и лука, нарязани на ситно.

Изсипваме сместа в тава, посоляваме и поръсваме със ситно нарязания магданоз. Отгоре нареждаме тънки филийки лимон и домати. Поръсваме със счукания чесън и размитото в малко вода брашно и печем във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало