Кулинарни рецепти » Праз в гювечета

 Праз в гювечета

Прoдукти:

• бялата част на 7-8 стръка праз лук
• 150 г настърган кашкавал
• 6 с.л. олио
• по 1 яйце за всяко гювече
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно праза и поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме в олиото до омекване. Наръсваме с червен пипер и разпределяме нарязания праз в гювечетата.

Правим с лъжица вдлъбнатина в средата и чукваме по 1 яйце във всяка порция. Наръсваме с кашкавал и запичаме в загрята фурна за около 10-12 минути. Поднасяме с кисели краставички.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало