Кулинарни рецепти » Зимен гювеч с картофи

 Зимен гювеч с картофи

Продукти:

• 1 буркан консервиран гювеч
• 500 г картофи
• 3-4 глави лук
• 3-4 яйца
• 1-2 ч.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, го прехвърляме в глинен гювеч и прибавяме нарязаните картофи. Изсипваме гювеча от буркана и подправяме с черен пипер е сол. Разбъркваме и наливаме 1 к.ч. топла вода.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Когато е почти готов, заливаме гювеча с яйцата, разбити с киселото мляко, и го връщаме във фурната, за да се запече заливката. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало