Кулинарни рецепти » Пълнен лук с кашкавал

 Пълнен лук с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 150 мл прясно мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 1 яйце
• 150 г настърган кашкавал
• 50 г масло
• 2 скилидки чесън
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме лука от люспите и го слагаме да се посвари в подсолена вода. Изваждаме го и издълбаваме всяка глава.

Накисваме хляба в млякото. Добавяме настъргания кашкавал, пресования чесън, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Сипваме и издълбаната част от главите и разбъркваме добре сместа.

С нея напълваме луковите глави и ги нареждаме в намазана с масло тавичка. Върху всяка глава слагаме парченце масло и печем в умерена фурна.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало